Сусрет Стефановића и Бачварове

              Министар унутрашњих послова Србије Ненад Стефановић и министарка унутрашњих послова Бугарске Румјана Бачварова састали су се данас на граничном прелазу Градина-Калотина, где су обишли зелену границу на српској и бугарској страни и посетили Центар за локалну координацију у станици граничне полиције Калотина. Централна тема разговора министара била је организација пограничних служби двеју држава и њихова сарадња током мигрантске кризе.
„Ово је наш други састанак и морам да признам да наше државе одлично сарађују у условима мигрантске кризе. Сарадња мора да се настави и даље, обзиром на то да велики број миграната неће добити азил и да ће поћи натраг“ – изјавила је Бачварова.
„Србија је спремна да пошаље онолики број војника и техничке опреме нашим суседима, колико је то потребно на границе где имају проблема са мигрантима – према Грчкој или Турској. Наставићемо добру сарадњу и даље, како би што лакше превазишли све проблеме настале због избегличке кризе, а за које нису одговорне ни Србија ни Бугарска“ – изјавио је Стефановић. Сусрет два министра пратило је 30 акредитованих новинарских екипа из Бугарске и Србије.

Photo: RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.