СТЕФАНОВИЋ: ЗДРУЖЕНE СНАГE ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ ЕФИКАСНЕ У ЗАШТИТИ ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је 1. маја да ће припадницима војске и полиције, захваљујући мерама Владе, у наредном периоду бити повећане плате…

Поводом обележавања 1. маја – Дана рада, министар Стефановић одржао је радни доручак са припадницима Здружених снага војске и полиције у бази Градиње на граници са Бугарском у којој је монтирано шест савремених контејнера, који ће побољшати услове боравка људи у овој бази.

„Данас смо у овој бази отворили неколико нових контејнера за смештај Здружених снага војске и полиције, који треба да побољшају услове њиховог боравка, али то није крај. Захваљујући средствима које је Влада обезбедила трудићемо се да током године поправимо њихово материјално стање и за одређени проценат подигнемо плате“, рекао је Стефановић и додао да ће се наставити и са инвестирањем у опрему полиције и војске.

Министар је рекао да су му старешине и припадници војске и полиције, ангажовани у Здруженим снагама у овој бази пренели шта им је конкретно потребно како би се побољшали услови смештаја и олакшале патроле и други послови које обављају.

„Надам се да у наредном периоду неће бити много угрожавања државне границе. Више од 20.000 људи припадници Здружених снага одвратили су од илегалног преласка“, рекао је Стефановић и додао да ће припадници војске и полиције, с обзиром да се очекује нови миграторни талас, заједничким радом и сарадњом осигурати да грађани Србије буду потпуно сигурни и безбедни.

Министар је указао да припадници Здружених снага војске и полиције, који учествују у обезбеђењу државне границе, раде можда један од најтежих послова у нашој земљи, брину о безбедности и сигурности грађана Србије, спречавају илегалне преласке државе границе, али и шверц различите робе у нашу земљу.

извор и фото: mup.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.