САША МАРКОВ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ДИМИТРОВГРАДА 2016.

              Дугогодишњем првотимцу Фудбалског клуба Балкански, Саши Маркову припала је ласкава титула најбољег димитровградског спортисте у 2016. години.

            Кошаркашком клубу Димитровград додељено је признање за најбољи спортски колектив. Тони Алексов проглашен је за најуспешнијег тренера у 2016. години, а Андреј Симеонов најбољи је млади спортиста, према мишљењу комисије. Зорану Герову припала је награда за допринос у развоју спорта, па је Кошаркашки клуб Димитровград на церемонији понео највећи број признања. Награда за допринос у спорту додељена је и Небојши Јотову.

           За најбољу младу спортискињу Димитровграда у 2016. проглашена  је Јана Соколов из Одбојкашког клуба Цариброд.

            Посебно признање за истакнуте резултате и промовисање здравог начина живота комисија је уручила Марку Тодорову из Карате клуба Цариброд, који није у систему Спортског савеза Србије и Олимпијског комитета.

        Фудбалеру македонског Силекса Немањи Иванову додељено је посебно признање као успешном спортисти из Димитровграда који бележи запажене резултате у иностранству.

      Због постигнутих запажених резултата у прошлости признања су додељена и Јелени Петровић, некадашњој репрезентативки у вишебоју, Душици Матић, за освојено друго место на Балканском првенству у атлетици у трци на 400 метара са препонама и Ђорђу Гогову, пионирском рекордеру у скоку у вис , са прескочених 200 цм, који је још увек на снази.

            Поред спортиста, њихових чланова породице и гостију, свечаности су присуствовале и високе званице јавног и политичког живота из окружења.

M.Н.

фото и видео: Милан Илијев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons