Санација моста у селу Трнски Одоровци

У селу Трнски Одоровци у току је комплетна санација металног моста код места Свлачиште. Материјал у износу од око 30 хиљада динара обезбедила је општина, а радове од пре десетак дана изводи Јавно предузеће “Комуналац” о свом трошку, каже већник за комуналну делатност и путну инфраструктуру Жан Цоневић.
Мост је дужине 22, ширине 2,45метара и биће употребљив искључиво за пешаке и лака путничка возила. Како не би долазило до поновних оштећења прелазак тешких возила преко моста убудуће ће онемогућавати заштитна ограда, напомиње Цоневић.
Мост су 1986. године изградили сами мештани и од тада није реновиран. За становнике тог краја његова реконструкција је од великог значаја, јер је једина веза преко реке за махале Крајиште и Селиште, а користе га и мештани Кусе Вране.
У току је и проширење јавне расвете у Трнским Одоровцима, чиме ће по први пут бити осветљене махале зване Костол, Село, Бобовиште, Милка и Јачарник. У плану је и ревитализација махалског пута у насељу Дел и изградња каптаже и новог резервоара у махали Варничје, закљушио је ресорни већник.
Радници Јавног предузећа Комуналац на санацији металног моста раде од раних јутарњих сати како би избегли велике врућине. Планирано је да реконструкција моста буде завршена пре 7. јула, сеоске славе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.