Само један пројекат из Димитровграда биће финансиран у оквиру интерег-ипа програма прекограничне сарадње

Састанак заједничког Надзорног одбора у оквиру Интерег-ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, на коме је извршен избор  листе пројеката предложених за финансирање у наредном периоду, одржан је у петак у Божуришту, Република Бугарска. Међу одобрених 36 заједничких прекограничних пројеката из области одрживи туризам, млади, и животна средина, налази се само један пројекат који ће бити реализован у Димитровграду. Реч је о пројекту димитровградског Центра за културу као водећег партнера са читалиштем из Костинброда, под називом „Улагање у младе кроз модернизацију Културних центара у пограничном региону“, који поред развоја прекограничне сарадње младих предвиђа и санацију објеката. Вредност пројекта је 449 382,92 евра.

Због рекордно великог интереса за програм и високог нивоа техничког квалитета бројних предлога пројеката, заједнички Надзорни одбор одобрио је повећање укупне суме средстава за реализацију на 18.570.429 евра.

Састанком је председавала Деница Николова, заменик министра за регионални развој и јавне радове Републике Бугарске, Санда Шимић, помоћник директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије копредседавала је састанком, а као члан  заједничког Надзорног одбора у раду је учествовао и председник општине Димитровград, Владица Димитров.

Photo: ipacbc-bgrs.eu/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.