Рођење Пресвете Богородице

                  Данас је 21. септембар, празник Рођење Пресвете Богородице, који општина Димитровград обележава као свој Дан. Поводом Дана општине, планиране су бројне манифестације, које ће бити одржане до 23. септембра.

                  Обележавање празника почело је синоћ, отварањем изложбе ликовних радова под називом “Царибродски сликари на колонији Погановски манастир”. У градској цркви Рођење пресвете Богородице од 8 сати биће служена празнична литургија, након чега ће, од 9 и 30, литије проћи градским улицама. У Балканској улици биће организована изложба традиционалних заната и сеоског наслеђа. Сутра ће на Смиловским језерима биће одржан 13. Сајма балканског агробиодиверзитета и сеоског наслеђа, а у петак, трећег дана празновања, биће организовано такмичење у традициналној припреми ајвара, у оквиру националне кампање „Изађи ми на теглу“.

               Поводом обележавања дана општине, у строгом центру града измењен је режим саобраћаја – наводи се у саопштењу Општинског инспектора за друмски саобраћај. Од поноћи до 14:00 часова за саобраћај је затворена Балканска улица од раскрснице са улицом Христо Ботев до раскрснице са Теслином улицом, односно од Поште до хотела Балкан, због одржавања изложбе традиционалних заната и сеоског наслеђа. Инспектор такође обавештава да ће данас у времену од 07:00 до 12:00 часова паркинг простор на тргу др Зорана Ђинђића бити резервисан за званице општине Димитровград.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *