Рекордна посета на овогодишњем нишком џез фестивалу

Програме Нишвила пратило око 170.000 људи

Овогодишњи Нишвил џез фестивал оборио је рекорд по посети јер је програме овог фестивала, према процени организатора пратило око 170.000 људи – речено је на завршној конференцији за новинаре Нишвил џез фестивала.

Подсећајући да је поред главног програма овогодишњи Нишвиле имао знатно више пратећих – бесплатних садржаја него прошле године (ликовна колонија, изложба олдтајмера, нови Drum challenge and Blues Stage, као и i Balkan Saint stage,  још више изложби фотографија, стрипа, слика….) директор Нишвил џез фестивала Иван Благојевић је изнео и процену да је бар неки од садржаја Нишвила пратило око 170.000 посетилац, као и да је оборен рекорд када је реч о посети током једне вечери.

–          Процена је да је синоћњем наступу Joss Stome присуствовало између 7  и 8 хиљада посетилаца. Пошто смо већ након потписивања уговора за овај наступ били свесни колико ће интересовање привући – раширили смо трибине, односно повећали капацитет простора који је поново био препун – рекао је Благојевић.

Посредна потврда изнетих бројки  је и чињеница да су током Нишвила и буквално сви хотелски капацитети у граду били попуњени.

–          Реч је о апсоултно провереном податку, јер смо трећег дана фестивала једва успели да сместимо двојицу музичара чији нам долазак није био најављен. Звали смо и буквално све смештајне капацитете од најлуксузнијих хотела до хостела и преноћишта и  госте смо успели да сместимо само захваљујући чињеници да смо један хотел позвали баш у тренутку када је отказана једна соба – нагласио је директор Нишвила.

Када је реч реализацији буџета, Благојевић је рекао да се традиција наставља:

–          И ово издање Нишвила смо, по традицији, изгурали на мишиће и у минут до дванаест. Град Ниш је успео да испуни своје обавезе према Нишвилу, а Златни спонзор – Нафтна Индустрија Србије је успела да уплати комплетан износ спонзорства и спаси фестивал јер је претила опасност да нам неки бендови откажу јер каснимо са уплатом другог дела хонорара.

На конференцији су били присутни и чланови јапанског састава Rallyzzdig чији је лидер Yuichiro Tokuda изнео низ комплимената на рачун квалитета и организације фестивала.

–          Оно што је свима нама из бенда веома драго је то што је почетак нашег наступа, иначе другог по реду последње вечери, пратило тек стотинак посетилаца, а да смо наступ завршили пред неколико хиљада људи који су нашу музику наградили правим овацијама.

Сусрет Joss Stone са представницима Нишвила

Иако је менаџмент Joss Stone био искључив да она неће давати никакве изјаве медијима, пред полазак из Ниша славна певачица се ипак сусрела са представницима фестивала, волонтерима и Нишвила прес тимом којем дала кратку изјаву:

–          Колико сам за ово кратко време могла да приметим, људи у Нишу су веома љубазни, а посетиоци фестивала чак и изненеђујуће предивни. Ја  обожавам  таква изненађења.

У накнадном сусрету са директором Нишвил џез фестивал Иваном Благојевићем Joss Stone је рекла да је ово чудесан фестивал и да би волела да поново наступи на неком од наредних издања.

Joss Stone & Ivan BlagojevicJoss Stone са директором нишвила Иваном Благојевићом

 

фото: www.nisville.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.