РАДНА ЗОНА БЕЛЕШ БИЋЕ ГОТОВА ЗА ПЕТНАЕСТАК ДАНА

             Већ месец дана трају радови на изградњи Радне зоне Белеш, а планирано је да буде готова за 15- ак дана,  најавио је помоћник председника општине Драган Манчев. Данас је асфалтирана саобраћајница која повезује све парцеле, а приводе се крају и планирани радови на изградњи остале инфраструктуре, тако да ће парцеле имати хидрантску мрежу, струју, воду, канализацију и одвод техничке воде, док ће површински слој бити припремљен за постављање фабрика.
           Парцеле ће бити продате инвеститорима под условом да упосле одређен број радника са подручја општине и одрже производњу минимум 5 година. Има већ два заинтересована инвеститора. Реч је о фабрикама за производњу алкохола и рециклажу гуме, а покретање прве производње у зони очекује се до септембра, каже Манчев.


               Радна зона Белеш има 6 парцела. У првој фази изградње обухваћена је површина од 4 хектара, а у другој биће проширена са још 2 хектара у делу према граду. У изградњи зоне општина и Министарство привреде учествују са 50 одсто средстава а укупна инвестиција је 72 милиона динара.

Фото: Данијел Зарков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.