Проблем са пласманом млека откупљивачима

Произвођачи млека из села у рејону Висока, суочени су са проблемом пласмана млека откупљивачима. Помоћ у решавању проблема затражили су од општине, на шта указује садржина писма које су упутили општинском већу.
Недавна продаја Нишке млекаре Имлеку, довела је у незавидну ситуацију сточаре у селима Висока, који се суочавају са проблемом откупа млека. У писму које су упутили општини, и са чијом садржином је упознато општинско веће, подсећају да су се више пута обраћали надлежнима за помоћ, али да су само добијали лажна обећања, те траже од њих да се решење за тај проблем нађе што пре.
У одговору на упућене критике, председник општине Владица Димитров наглашава да је општина реаговала одмах након продаје нишке млекаре, пре него што су сточари и осетили проблем. Заменик председника и помоћник председника општине, разговарали су са новим власницима нишке млекаре, али нажалост без повољних резултата.
Решење је затражено и од млекаре Стара планина, која је повећала откуп млека за пола тоне дневно.
Након тога, затражена је помоћ и од Министарства пољопривреде, са циљем да општина добије одобрење за субвенционисање куповине горива. У том случају, каже Димитров, варијанта која преостаје, а која је по закону једина могућа, је формирање Задруге од стране самих сточара. Општина је у том случају спремна да помогне, што Закон и дозвољава. Сада је на произвођачима млека да одлуче да ли ће прихватити законско решење за излазак из проблема – формирање Задруге. Другог решења нема, категоричан је председник општине Владица Димитров.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons