ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ 2017

ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ

============================================================================
ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ 2. АПРИЛА

              Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је јуче изборе за председника Србије за 2. април. Она је поручила председничким кандидатима да у кампањи поштују грађане и да им се обраћају својим квалитетним програмима, а не мржњом. Грађане је позвала да пажљиво прате кампању кандидата и да изаберу онога, за кога сматрају да ће најбоље водити државу у смислу очувања политичке и економске стабилности.

=======================================================================

 ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДСЕДНИЧКИХ КАНДИДАТУРА ДО 12. МАРТА У ПОНОЋ

Рок за подношење кандидатура за учешће на изборима за председника Србије је 12. март у поноћ, прописано је Роковником о вршењу изборних радњи у поступку спровођења председничких избора који је усвојила Републичка изборна комисија. РИК је прописала и изглед образаца за подношење кандидатура који ће бити доступни најкасније 5. марта у поноћ. Кандидатуре ће бити проглашене у року од 24 сата од пријема предлога, ако испуњавају услове. Редослед кандидата на изборном листићу биће одређен жребом 17. марта у 19:15 сати. Уз председничку кандидатуру, између осталог, доставља се и 10.000 оверених потписа бирача, као и изјава да ће кандидат, ако то намерава, користити средства из јавних извора за трошкове изборне кампање.

=======================================================================

ЗА ДВА И ПО САТА 150 ПОТПИСА ЗА КАНДИДАТУРУ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

           Нешто после 9 сати просторије локалног СНС-а биле су тесне да приме грађане, који подржавају кандидатуру Александра Вучића за председника Србије. Први међу њима био је председник општинског одбора Српске напредне странке и актуелни председник општине Димитровград Владица Димитров, који је за Радио телевизију Цариброд изјавио да му велики одзив грађана, који подржавају кандидата СНС-а, даје право на оптимизам.

            Димитров је истакао да од бирача у Димитровградској општини 2-ог априла очекује готово двотрећинску подршку Александру Вучићу. У изборној кампањи за председничке изборе Српска напредна странка у Димитровграду очекује на локалу сарадњу са коалиционим партнерима, као и општинским одборима странака, који су већ подржали или најавили подршку актуелном премијеру.

           До 11 сати и 30 минута у Димитровграду је прикупљено 150 потписа подршке Вучићу, који су данас, са осталим потписима из целе Србије, предати Републичкој изборној комисији.

===================================================================================

        Удружење Грађани на стражи поднело је пријаву за праћење рада органа за спровођење избора за председника Републике, расписаних за 2. април и то за два посматрача рада Републичке изборне комисије, а Радна група је констатовала да су испуњени услови за издавање овлашћења за праћење рада. Пријаву за праћење рада органа за спровођење избора за председника Републике предала је и ЦРТА (Центар за истраживање, транспарентност и одговорност), такође за два посматрача рада.

===================================================================================

             Општинска управа Општине Димитровград објавила је обавештење грађанима Димитровграда. У обавештењу се наводи да се увид у део Јединственог бирачког списка за подручје општине Димитровград може извршити у просторијама Општине Димитровград, радним данима и суботом од 7 до 15 часова. Промене у бирачком списку могу се извршити у канцеларији број 24, Општине Димитровград, најкасније до 17. марта до поноћи, када се бирачки списак закључује. Сва лица која закључно са 02. априлом стичу пунолетство могу извршити увид у бирачки списак и тражити измене, уз прилагање потребних доказа. Упис малолетних лица врши се до закључења бирачког списка, односно 17. марта до поноћи.
       Увид у бирачки списак може се извршити и на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем јединственог матичног броја грађана. После закључења бирачког списка захтев за захтев за промене могу се поднети Министарству државне управе и локалне самоуправе, најкасније 72 сата пре дана одржавања избора.

===================================================================================

         Общинското управление Димитровград издаде съобщение до гражданите на Димитровград. В него се посочва, че проверка на Единствения избирателен списък на територията на община Димитровград, може да се извърши в помещенията на Община Димитровград, в делничните дни и в събота от 7 до 15 часа. Промените в избирателния списък могат да се извършат в офис номер 24, най-късно до 17 март до полунощ, когато избирателният списък се заключва. Канят се лица, които до 02 април стават пълнолетни, да извършат проверка в избирателния списък и да поискат промени с прилагане на необходими доказателства. Вписването на непълнолетни лица се върши до момента на заключването на избирателния списък, т.е. до 17 март в полунощ.

         Проверка на избирателния списък може да извърши и на сайта на Министерството за държавна администрация и местно самоуправление, с внасяне на ЕГН. След заключване на избирателния списък, гражданите могат да подадът иск за промени до Министерството, най-късно 72 часа преди деня на провеждане на изборите.

=======================================================================

У СРБИЈИ ОДРЕЂЕНА 8.253 БИРАЧКА МЕСТА

               Републичка изборна комисија одредила је данас 8.253 бирачка места за гласање на изборима за председника Србији расписаним за 2. април ове године. Од тог броја 8.224 бирачка места су у градовима и општинама, а 29 унутар Завода за извршење санкција. Бирачка места у иностранству и на Косову и Метохији биће утврђена посебним решењем до 12. марта.

===================================================================================

                 Републичка изборна комисија прогласила је данас кандидатуру Вука Јеремића за председника Србије. Њега је предложила група грађана „Морамо боље“ која је прикупила 14.360 правно ваљаних оверених изјава бирача, који подржавају Јеремићеву кандидатуру. Републичкој изборној комисији данас су предати потписи подршке за кандидатуру лидера покрета Двери Бошка Обрадовића за председника Србије. Поднето је нешто више од 11.500 потписа подршке.

===================================================================================

 У поноћ је истекао рок за предају кандидатура за предстојеће председничке изборе који су заказани за 2. април. Како преноси Тањуг, Републичкој изборној комисији пријављено је 12 кандидатура, а до сада су проглашене кандидатуре 7 кандидата: Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Саше Радуловића. О кандидатурама осталих 5 кандидата: Мирослава Паровића, Милана Стаматовића, Ненада Чанка, Луке Максимовића алијас Љубише Прелетачевића Белог и Предрага Вучетића, РИК ће се изјаснити највероватније у току данашњег дана. Редослед кандидата на гласачком листићу биће одређен жребом, који ће бити одржан у петак 17. марта у просторијама РИК-а уз директан пренос на јавном сервису.

А Војислав Шешељ биће први председнички кандидат који ће посетити Димитровград. Долазак лидера Српске радикалне странке, који ће прошетати Балканском улицом и разговарати са грађанима, најављен је за нешто после 15 сати.

===================================================================================

 ИСТЕКАО РОК ЗА ПРЕДАЈУ КАНДИДАТУРА

У поноћ је истекао рок за предају кандидатура за предстојеће председничке изборе, који су заказани за 2. април. Како преноси Танјуг, Републичкој изборној комисији пријављено је 12 кандидатура, а до сада су проглашене кандидатуре 7 кандидата: Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, Саше Радуловића и Александра Поповића. О кандидатурама осталих 5 кандидата: Мирослава Паровића, Милана Стаматовића, Ненада Чанка, Луке Максимовића алијас Љубише Прелетачевића Белог и Предрага Вучетића, РИК ће се изјаснити највероватније у току данашњег дана. Редослед кандидата на гласачком листићу биће одређен жребом, који ће бити одржан у петак 17. марта у просторијама РИК-а уз директан пренос на јавном сервису.

========================================================================

ШЕШЕЉ У ПОСЕТИ ДИМИТРОВГРАДУ

Војислав Шешељ је први председнички кандидат који ће посетити Димитровград. Долазак лидера Српске радикалне странке, који ће прошетати Балканском улицом и разговарати са грађанима, најављен је за данас после 15:00 сати.

===============================================================================

  Първият кандидат-президент който посети Димитровград е Воислав Шешел който заяви, че само той може да победи кандидат-президента на управляващата коалиция Александар Вучич. Нужно е да спечеля изборите, защото не е добре властта да бъде в ръцете на една партия и един човек, каза Шешел.

==============================================================================

            Републичка изборна комисија је одбила кандидатуру Предрага Вучетића за кандидата за председника Републике на изборима 2. априла, а кога је предложила група грађана „Бела Лађа – капетан Вучетић”. Комисија је раније констатовала да поднети предлог кандидата садржи недостатке и донела закључак којим је групи грађана „Бела лађа – капетан Вучетић” као предлагачу наложено да у року од 48 часова отклоне недостатке поднетог предлога. С обзиром на то да предлагач кандидата није поступио по закључку РИК-а, односно није доставио најмање 10.000 оверених изјава бирача, комисија је закључила да предлагач није у законском року отклонио недостатке. РИК је за предстојеће председничке изборе који су заказани за 2. април потврдио 11 кандидата, а њихов редослед на изборном листићу биће утврђен жребом 17. марта.

===============================================================================

РЕДОСЛЕД КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА НА ГЛАСАЧКОМ ЛИСТИЋУ

Републичка изборна комисија у петак је жребом утврдила редни број који ће председнички кандидати имати на гласачком листићу на изборима за председника Србије 2. априла.
Редослед 11 кандидата на гласачком листићу биће следећи:
1. Саша Јанковић кандидат Групе грађана „За Србију без страха”.
2. Вук Јеремић – кандидат Групе грађана „Морамо боље“
3. Мирослав Паровић – кандидат Народног слободараског покрета
4. Саша Радуловић – кандидат Групе грађана „Доста је било“
5. Лука Максимовић – кандидат Групе грађана Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – Само јако
6. Александар Вучић – кандидат владајуће коалиције
7. Бошко Обрадовић – кандидат Српског покрета Двери
8. Војислав Шешељ – кандидат СРС
9. Александар Поповић – кандидат Демократске странке Србије
10. Милан Стаматовић – кандидат Групе грађана „За здраву Србију – Милан Стаматовић
11. Ненад Чанак – кандидат Лиге социјалдемократа Војводине

Show Buttons
Hide Buttons