ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СЛИВНИЦА ВАСКО СТОИЛКОВ ЛОБИРА У БРИСЕЛУ ЗА ПОВЕЋАЊЕ ФОНДОВА УСМЕРЕНИХ НА ПРЕКОГРАНИЧНУ САРАДЊУ СА СРБИЈОМ

У оквиру медијских посета Европској Унији екипа РТЦариброд проверила је како грађани и администрација реагују на подршку из Брислела.

Град Сливница налази се на готово подједнакој удаљености од бугарске престонице и границе са Србијом. Део је Софијске области и административни је центар општине.

Већ други мандат општинску админитрацију предводи председник Васко Стоилков, чију канцеларију краси и ласкава титула мушкарца године у Бугарској. Велики пријатељ општине Димитровград сматра да износ средстава Европске Уније усмерених на прекограничну сарадњу са Србијом – није довољан.

У претходном периоду Сливница је реализовала прекогранични пројакат једино са општином Бабушница из Пиротског округа. Истовремено у првих 10 година чланства, захваљујући финансирању из Брисела град се економски и инфраструктурно убрзано развија, што је очигледно на сваком кораку. Грађани Сливнице махом позитивно реагују на подршку из Европске Уније.

И први човек општине истиче да је развој Сливнице у поседњим годинама потпуно незамислив без европске помоћи. Поред улагања у спортски инфраструктуру, како би зауставили одсељавање младих и подршке пољопривредној производњи – у Сливници је генерално побољшано и бизнис окружење.


У наредном програмском периоду администарција из Сливнице највљује активирање преговора са партнерима првенствено из Пиротског округа, очекујући много већи број прекограничних пројеката са партнерима из Србије.

фото: Мики Илић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons