Почела изградња транзитно – прихватног центра

У присуству представника финансијера, надзорног органа, одговорног извођача радова и представника Комесаријата за избеглице Републике Србије, данас је званично почела изградња транзитно-прихватног центра. Јавна набавка расписана је почетком године, а за извођача радова изабрано је Јавно предузеће Комуналац. Изградња центра финансира се из средстава Европске уније и немачког министарства иностраних послова, посредством невладине организације АСБ.
Заменик председника општине Зоран Ђуров изјавио је да је изградња центра за Димитривград важна из више разлога – зато што на тај начин локална самоуправа подржава политику државе, али још више зато што ће у будућем транзитном центру бити ангажован одређени број људи, који ће пружати услуге избеглицама, али и себи обезбедити средства за егзистенцију.
Гордан Велев, директор АСБ за Србију је нагласио да је будући центар заједнички подухват, који ће општини Димитровград створити могућност да се суочи са свим изазовима у будућности. „Не знамо како ће се одвијати ситуација по питању протока миграната кроз Србију, али ми радимо по принципу – „мислимо најбоље, спремамо се за најгоре“, рекао је Велев. Будући центар обезбедиће и боље услове за рад представницима Комесаријата за избеглице и свих пратећих служби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.