ПОЛИЦАЈЦИ НАС ТУКЛИ И ВУКЛИ ПО АСФАЛТУ!

Горан Тодоров и Перица Цолић поднеће тужбу против тројице припадника МУП који су их, како кажу, 24. новембра брутално претукли код Пирота. Пресрели су нас јер су мислили да смо шверцери миграната.

Били смо у аутомобилу, а испред нас је ишао камион. Кад је стао, стали смо и ми и упалили све жмигавце. У том тренутку из камиона су излетела два полицајца и почела да ударају по стаклима и вратима наших кола. У страху сам једва успео да отворим и питам о чему се ради. Један од ове двојице, са нагласком који није карактеристичан за овај крај, псовао нам је мајку бугарску, а затим је почео да нас удара песницама.

– Пресрели су нас јер су мислили да смо шверцери миграната. Извукли су нас из аута, забацили руке на леђа и ставили нам лисице – наставља Тодоров. – Онда је почело песничење, ударци чизмама у леђа и слабине. Вукли су нас по асфалту, све време ударали и псовали. Један од ове двојице нас је малтретирао електрошоковима. Ни сам не знам колико су нас тукли наочиглед људи из колоне, а затим су нас одвели у полицијску станицу у Пироту.

Према Горановим речима, полицајци су се тамо међусобно посвађали, јер је вероватно неко од њих био свестан да су прекорачили овлашћења.

– Ниједног момента нам нису рекли зашто нас хапсе – прича наш саговорник. – У станици су сви запослени били коректни према нама. Тек касније смо сазнали да су у камиону испред нас били мигранти.


Тодоров и Цолић спремају медицинску документацију, јер желе да виновници овог догађаја изађу на суд и одговарају због оног што су учинили.

– Ја сам председник месне заједнице у селу Куса Врана. Знам да наше власти имају проблеме са мигрантима, али је недопустиво понашање појединих полицајаца – каже Тодоров. – Летос сам имао и лоше искуство са мојом ћеркицом, коју су до зуба наоружани полицајци вратили са базена у Звоначкој бањи. Џипом су јој препречили пут и нису јој дали да оде на купање.

Иначе, претучени Перица Цолић је по професији касапин. Тог 24. новембра он и таст су се враћали са свињокоља у пиротском селу Суково. Цолић има и фарму од 200 свиња крај пиротског стрелишта.

СУМЊИВЕ ВЕЗЕ

У ПОЛИЦИЈИ су нам рекли да ће се овим поводом накнадно огласити. Незванично у МУП тврде да су Тодоров и Цолић познати као особе које су на неки начин умешане у кријумчарење миграната.

– Они нимало случајно те вечери нису били код Пољске Ржане у 3 ујутру иза камиона пуног миграната. Чудно је и то што одмах нису пријавили повреде, иако је групу азиланата пратио и лекар, већ су чекали неколико дана – каже извор из полиције.

ОБАВЕСТИЋЕ БУГАРСКУ АМБАСАДУ

Претучени Тодоров каже да ће са овим догађајем упознати нашу, али и бугарску јавност, као и Национални савет Бугара. Дуго су, каже, размишљали да ли да обелодане оно што су преживели. После неколико дана ипак су одлучили да то учине, како се неком другом не би поновило нешто слично.

– О свему овоме ћу упознати и Амбасаду Бугарске, јер сам увређен као припадник бугарске националне мањине – рекао је Тодоров.

Извор и фото: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.