ОПШТИНСКО ВЕЋЕ И ФОНДАЦИЈА ДИВАЦ

                Данас је заседало Општинско веће општине Димитровград, а на седници је размотрено 20-ак тачака, важних за функционисање локалне самоуправе и јавних предузећа и установа. Део предлога, о којима се разговарало на седници већа, наћи ће се и на дневном реду прве наредне седнице Скупштине општине Димитровград.

                Према речима Драгана Манчева, помоћника председника општине Димитровград међу важнијим темама је нацрт усвајања предлога одлуке о измени и допуни одлуке о буџету општине Димитровград за 2017. годину. До понедељка је дат рок већницима да дају своје мишљење, након чега ће материјал бити прослеђен Скупштини општине. Пред одборницима ће се на наредној седници наћи и извештај о раду са финансијским извештајем за 2016. годину Јавног комуналног предузећа Регионална депонија, али и план рада Дома здравља у Димитровграду и стратегије пословања јавног предузећа Комуналац.

                  На седници већа дата је начелна сагласност о установљењу права трајне службености на две катастарске парцеле у КО Каменица, за потребе инвеститора за изградњу мини хисро електроцентрале. Већници су информисани и о још једној донацији општини Димитровград од фондације Дивац.

Н.С.

фото: архива РТ Цариброд, Бојан Глигоров

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.