ОДРЖАНА 13-та ГМИТРОВДАНСКА ТРКА

Елена Ранчева из бугарског града Златица трећи и Нишлија Вељко Савић први пут победници традиционалне Гмитровгданске трке.

Данас је одржана традиционална, 13-та по реду, Гмитровданска трка. У женској конкуренцији трећу годину заредом прво место припало је Елени Ранчевој из Златица, док је код мушкараца први пут славио Вељко Савић из Ниша.

Као и претходних година, гмитровданска трка почела је такмичењем ученика основне школе у трчању у природи, подељених у 3 групе. Ове године трку је обележио велики број учесника из других градова Србије и из Бугарске. Секретар Атлетског клуба Балкан Александар Марков, истакао је чињеницу да је ове године било пуно нових такмичара, међу њима и атлетичари из Валчедрама, чији су представници уручили признање димитровградском клубу.

1

У конкуренцији сениора учествовало је десетак такмичара из Србије и Бугарске. На циљ је трећу годину заредом прва стигла Елена Ранчева из клуба Стојан Николов из Златице, овог пута испред свих атлетичара у мушкој конкуренцији и тако остварила апсолутну победу. Код сениорки друго место припало је  Катји Ценковој из Враце, а треће домаћој такмичарки Хелени Игов. У мушкој конкуренцији први је био Вељко Савић из Нишког маратона, други Николај Радунчев из Пирдопа, а трећи Андрија Денчев, фудбалер пионира пиротског Радничког.

2

Трка је ове године први пут одржана на траси од порте градске цркве Рођења пресвете богодице, до порте манастира Свети Димитрије. У саму организацију укључила се и Српска православна црква, а свештеник Синиша Бувач уручио је пригодне награде победницима.

Организацију 13-те Гмитровгданске трке помогао је и Спортско туристички центар Цариброд, а вршилац дужности димитровградске установе за спорт и туризам Васил Андрејев честитао је организатору и свим учесницима.

По традицији у свечаном делу манифестације на менију је био специјалитет ован на пари, а учесници су следеће виђење заказали за тачно годину дана – на 14-тој гмитровданској трци.

фото: РТЦариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons