Две награде „Интерфер-а“ стигле у Пирот

               Репортажа „Ја сам та која ће њу поново да роди“, новинарке Снежане Манић, награђена је Дипломама фестивала „Интерфер 2016“ у две категорије – радијска репортажа и у категорији друштвено одговорна репортажа. Ово је само наставак дугогодишње приче ауторке о јунакињама Лани и Данијели које су се бориле и избориле за живот. После новинске репортаже у „Пиротским новинама“, које су убрзо организовале и хуманитарни концерт, прикупљена су средства за операцију трансплантације бубрега. Мама Данијела донирала је бубрег својој ћерки Лани и операција је успела. После четири године оне живе као „сав нормалан свет“. Репортажа је настала у сарадњи продукције „Елпромонт“ и Удружења „Жене југа“ из Пирота.

                    Директор фестивала 21. ИНТЕРФЕР „Златна НИКА“, Тамара Попов, у име Дирекције фестивала саопштила је да је на овогодишњем фестивалу пријављено више од 300 репортажа, у пет категорија, из наше земље, региона и земаља света. Поред Србије, у конкуренцији су били радови из Црне Горе, Хрватске, БиХ, Републике Српске, као и Италије, Русије, Аустрије, Чешке, Ирске, Украјине, али и САД, Аустралије, Нигерије, Ирана, Азербејџана и др.

               Медијску подршку за учешће на престижном фестивалу награђеној репортажи из Пирота пружила је РТ Цариброд из Димитровграда.

Photo: Interfer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.