НА 3 И ПО ЧАСОВНОЈ СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА РАЗМАТРАНО ПРЕКО 70 ТАЧАКА

На седници Општинског већа, са 70-ак тачака дневног реда, размотрени су и усвојени предлози решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора предшколске установе и гимназије због истека мандата крајем године, који ће бити прослеђени Скупштини општине на разматрање и усвајање, изјавио је председник општине, Владица Димитров:
У вези са захтевима свих корисника јавних средстава, укључујући и школе, за исплату додатка за превоз свим лицима, Димитров је рекао да ће се надокнада тих трошкова вршити од 1. јануара наредне године.

img_20161031_111746
Разматрани су и захтеви Месних заједница. Имајући у виду да се припрема буџет за наредну годину, у Програму Месних заједница ови захтеви биће сагледани у одређеном проценту у зависности од тога да ли су оправдани, колико су приоритетни и који су износи у питању.
Димитров је истакао да још увек имају проблема са захтевима за накнаду штете за ујед од напуштених животиња и да има приличних издвајања за ту намену.
Било је и захтева и молби грађана за бесплатне месечне карте који су одбијени. Димитров је напоменуо да нема потребе да се такви захтеви упућују Већу, јер оно не може да ради ван постојеће скупштинске одлуке о бесплатним картама и категоријама које имају право на њих. Било је и захтева за једнократну помоћ, коју Општинско веће не додељује, већ се усмеравају  према Центру за социјални рад, закључио је Димитров.

фото: РТЦариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.