Лаушевић троструки победник филмских сусрета

            Завршени су 51. Филмски сусрети у Нишу. Апсолутни победник овог фестивала је глумац Жарко Лаушевић који после 23 године односи 3 награде. Признање за најбољу мушку улогу „Цар Константин“ припало је Лазару Ристовском за улогу у филмуј “С оне стране”, док је „Царицу Теодору“ добила Јелена Ђокић за улогу у „Смрдљивој бајци“. Праћен овацијама и бурним аплаузом четири хиљаде посетилаца на Летњој позорници, Жарко Лаушевић, по други пут за неколико дана није скривао емоције. „Ово доживљавам као свој други Грен-слем. Први пре 23 године нисам стигао да примим, али ви сте били ту. Ви сте ми помогли тада да пронадјем неку наду, а сад сте учинили да стварно верујем, да сам поново жив.“ А да поново буде жив помогли су му и публика и жири 51. Филмских сусрета. Чекали су га 23 године да му уруче награде… публика за Глумца вечери и Глумца фестивала а жири, Гран-при „Наисса“. Да се мишљења и једних и других нису разликовала ни по питању других награда потврдју аплаузи… Признање Цар Константин ове године иде у руке Лазара Ристовског за улогу Жарка у филму „С оне стране“. Царица Теодора припада Јелени Ђокић за улогу Еме у „Смрдљивој бајци“.
„ У овом времену када је све побркано, и када су појмови квалитета и популарности изгледа замењени, ова награда ове награде су врло важне да поделе та два појма.“ каже док прима награду, глумац Лазар Ристовски.
„Дивно је бити још једна Теодора у тако великом и значајном низу. Мој изглед и мој говор вешто маскирају чињеницу да и у мојим венама тече јужњачка крв“ каже глумица Јелена Ђокић која награду посвећује својим родитељима Милунки и Жики.
Награде за изузетну мушку и женску улогу добили су Вук Костић „Игра у тами“ и Мирјана Карановић „Добра жена“. Признаје за најбољу епизодну женску улогу иде Тамари Крцуновић „Влажности“ а за најбољу споредну мушку, Игору Дамјановићу „Игра у тами“. Глумица дебитант је Марта Бјелица. Пратећа награда за станог глумца одлази Ксенији Маринковић „Отаџбина“. Специјална награда, за посебан допринос уметности кинематографије, додељена је постхумно Милораду Мандићу Манди. Награду је примила Мандина супруга Ања „Пуно је љубави овде па сте ми олакшали ову ситуацију. Долазећи овде схватила сам да се сада, примамши ову награду ја у ствари од Милорада опраштам као и од колеге“

Седам дана, 12 филмова у званичној И два ван конкуренције, висе хиљада посетилаца И први пут ове године пропрати програм. 51. Филмски сусрети у Нишу почели су И завршили обећањем да ће наредни бити још бољи.

Izvor: Zona plus

Photo: kapitalmagazin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons