ИНВЕСТИТОРИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ОПШТИНУ ДИМИТРОВГРАД

                 На последњој седници општинског већа размотрено је 30-ак тачака, међу којима две од посебног значаја. Ради се о захтеву компаније Минеко и писму о намерама привредног друштва Лашане инвест.

                Компанија Минеко Лондон, упутила је захтев општинском већу за добијање сагласности за полагање цевовода кроз одређене катастарске парцеле у селу Каменица, за шта је већ обезбедило сагласност Министарства рударства и енергетике. Општинско веће позитивно је одговорило на овај захтев, а намера инвеститора је изградња мини хидроцентрале на Сенокошкој реци, објаснио је заменик председника општине Зоран Ђуров.

                 На истој седници размотрено је и писмо о намерама, које је упутило привредно друштво Лашане инвест, а у вези изградње објеката и производне линије у Радној зони Белеш. Вредност инвестиције је око 140.000 евра, а веће је дало налог надлежним службама за израду нацрта уговора са будућим инвеститорима, којима ће заштитити интересе општине, односно обезбедити да будући инвеститори у РЗ Белеш морају да покрену производњу и запосле одређени број људи. Оба питања биће разматрана и на наредној седници скупштине општине.

фото: РТ Цариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.