Заплена 500 килограма торти и колача заинтересовала европску јавност

Вест да су српски цариници спречили покушај кријумчарења 500 килограма торти и колача на прелазу Градина заинтересовала је и европску јавност, па је тако информација о тој заплени објављена у низу белгијских дневних новина (La Meuse, La Province, La Capitale, La Libre, 7 sur 7), као и у познатим француским листовима (Le Point, Le Figaro, La Liberation).

У наставку преносимо шта о том догађају пише чувени француски Фигаро.

 le-figaro

Спречена незаконита трговина колачима на српској граници

Српски цариници су објавили да су запленили пола тоне колача, илегално превожених у једном аутобусу који је напуштао суседну Бугарску на путу за Шпанију.

“Било је укупно 500 килограма ових слаткиша, без иједног потребног документа са којима се прелазе границе“, изјавили су српски цариници. Бугарска и Шпанија су чланице ЕУ, а Србија није.

Cake International Show - Birmingham. Cupcakes on display at the Cake International show at the NEC on March 20 2016 in Birmingham, United Kingdom. URN:25878751 + PHOTO NEWS / PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS

Возач, као и путници су тврдили да немају ништа да пријаве, осим личних ствари и мало хране и поврћа – како кажу српски цариници.

Али прегледом аутобуса на граничном прелазу Градина, пронашли су 137 кутија разних врста колача, смештених чак и у тоалету аутобуса.

извор: Управа Царина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons