Заплена стоматолошке опреме и зимских ципела лажних робних марки на Градини

На улазној страни граничног прелаза Градина цариници су 10. октобра 2016. године спречили покушај кријумчарења велике количине стоматолошке опреме, вредне преко пола милиона динара.

deo-zaplenjene-stomatoloske-opreme

Различите резервне делове који се користе у стоматологији, као што су каблови, црева, адаптери, аутоматски систем за воду, филтери за ваздух и воду, мембране за редуцир вентила, разни вентили за притисак у компресору, рукохват са каблом за скидање каменца и сл. покушао је да без пријављивања унесе 39-годишњи бугарски држављанин, који је путовао сам аутомобилом „Mercedes A 160“ бугарских регистарских ознака.

otkrivena-stomatoloska-oprema

На уобичајено питање приликом сусрета са цариницима, одговорио је да са собом носи само лични пртљаг.

Детаљни преглед његовог аутомобила показао је да се међу личним пртљагом, у торби затрпаној боцама са водом, налази велика количина стоматолошке опреме, недвосмислено намењене нашем тржишту, јер је у једном од оригиналних паковања пронађена фактура, на којој је као купац назначен наш држављанин из Трстеника.

Непријављена роба ће бити задржана до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Зимске ципеле лажних робних марки на Градини

Цариници су 10. октобра 2016. године на граничном прелазу Градина спречили да на тржиште доспе готово 2.500 пари зимских ципела фалсификоване робне марке “CAT“.

Товар од 241 колета дубоких зимских ципела, чија је робна марка спорна, упућен је из Турске за увозника из Београда.

zimeke-cipele-laznih-robnih-marki

На основу прегледа робе, цариници су изразили сумњу да се не ради о оригиналним ципелама поменуте марке, већ да је реч о фалсификату.

tovar-zimskih-cipela-gradina-11-10-2016

Сумњу су изазвали изглед паковања, жига, као и земља порекла, па је због тога прекинут царински поступак, а о случају је обавештен и заступник носиоца права интелектуалне својине.

cipele-falsifikovane-robne-marke

Због многобројних апела грађана да се оваква роба након заплене донира угроженим категоријама становништва, напомињемо да Управа царина нема никаквог утицаја на то шта ће се са робом након одузимања десити, већ о томе одлучује носилац права интелектуалне својине.

извор: Управа Царина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons