Завршена прва фаза изградње транзитно-прихватног центра

Радници Јавног предузећа „Комуналац“ јуче су завршили радове на првој фази изградње будућег транзитно-прихватног центра, која обухвата изградњу инфраструктуре и бетонске радове на изградњи темеља, што је предвиђено уговором о суфинансирању, који је Општина Димитровград потписала са немачком АСБ фондацијом и Комесаријатом за избегла и расељена лица.

Заменик председника општине, Зоран Ђуров сматра да ће убрзо кренути изградња самог објекта и да ће објекат бити готов до краја лета и предат на коришћење Комесаријату за избегла и расељена лица.

Смештајни капацитет зграде је 70 до 80 људи. Објекат ће располагати просторијама за рад полиције, војске, Црвеног крста и невладиних организација, које раде са избеглицама.

Како је прилазни пут до будућег центра у прилично лошем стању, до израде пројекта за његову комплетну реконструкцију, пронађено је алтернативно решење. Са Јавним предузећем „Путеви Србије“ договорено је да се изврши насипање струготином која се скида са Коридора 10 и ваљање пута до Градиња.

P1050160

фото: РТЦариброд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.