ДИМИТРОВГРАЂАНКА ТАЊА ИЛИЋ, ЧЛАНИЦА ПОБЕДНИЧКОГ ТИМА НА НАЦИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У РЕШАВАЊУ СТУДИЈЕ СЛУЧАЈА

Студенти Case Study Club-a ФОН-а Тања Илић и Растко Дамњановић, Душан Брујић са Факултета за економију, финансије и администрацију и Лада Филиповић са Правног факултета у Београду освојили су прво место у финалу националног такмичења у решавању пословне студије случаја Ace the Case које је организовала ревизорско-консултантска кућа KPMG. Такмичење се одржало од 1. до 3. марта 2017. године у Београду.
Такмичење, које је постало традиционално и које сваке године окупља најбоље студенте завршних година основних и мастер студија факултета у Србији, пружа учесницима јединствену прилику да сарађују са стручњацима једне од најеминентнијих светских компанија у области ревизије и консалтинга, као могућност да усаврше своје знање и науче нове вештине.


Првог и другог дана такмичења, учесницима је одржана радионица master class, где су добили прилику да присуствују предавањима врхунских стручњака и додатно унапреде своје знање у решавању пословних проблема. Трећег дана, такмичари су, подељени у тимове, добили прилику да покажу колико брзо размишљају, како примењују знање из економије, финансија и менаџмента, те да стечено знање са радионица покажу у пракси, приликом решавања конкретног пословног проблема и презентације његовог решења.


На такмичењу је учествовало 20 студената са различитих факултета у Србији. Пословни проблем који су такмичари решавали односио се на креирање плана за управљање кризном ситуацијом, као и на побољшање стратегије раста, за Dubai Parks & Resorts. Студенти су, за решавање овог проблема, имали три сата и нису могли да користе интернет. Након тога су излагали своја решења пред стручним жиријем сачињеним од партнера и директора компаније KPMG. Три најбоља тима имала су прилику да се представе још једном, у финалу.
Награда за првопласирани тим је стручно усавршавање са страним стручњацима. Наиме, победнички тим ће имати прилику да посети регионалну KPMG канцеларију за Централно-источну Европу у Варшави и присуствује радионицама и симулацији интервјуа за посао.
Честитамо победничком тиму на сјајном резултату!

фото: facebook.com/KpmgSerbia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.