Димитровграђанка Тања Илић освојила друго место у Будимпешти

Студенти „Case Study Club-a“ ФОН-а, Александар Обрадовић, Тања Илић, Стефан Ивановић и Сузана Радојичић, освојили су друго место на „Solvers’ Cup“ интернационалном такмичењу у решавању студије случаја у Будимпешти под менторством професора Весне Дамњановић и Стефана Игњатовића.

У прелименарној рунди учествовало је 35 тимова са четири контитента.

На такмичењу у Будипмешти је учествовало девет тимова водећих универзитета, који су били подељени у три дивизије. Тимови су добили студију случаја 13. августа, и имали су 24 сати за решавање исте, након чега су презентовали у полуфиналу.

Студенти ФОН-а су победили у својој групи студенте из Будимпеште и Глазгова, они су се пласирали у финале, где су освојили друго место, док је прво место припало студентима Оксфорда, а треће студентима Сент Галена, из Швајцарске.

Студију случаја дала је софтверска компанија Loxon Solutions, а задатак се односио на проналажење начина за даљи раст компаније, одговор на претње на тржишту, али и повећање задовољства запослених.

Стратегије студената ФОН-а односиле су се на проширивање пословања на тржиште земаља Средњег истока и Африке, имплементацију „Биг Дата технологије“ у циљу побољшања тренутних производа, док се трећа стратегија односила на додавање програма размене запослених и увођења тимског рада у циљу креирања бољег и изазовнијег окружења за запослене.

Финале је одржано 14. августа, а три најбоља тима су своја решења излагали испред водећих консултаната и топ менаџера светских водећих компанија.

tanja ilic 1 tanja ilic 2 tanja ilic 3 tanja ilic 4

извор: rts.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.