ДИМИТРОВГРАЂАНИН СА ГАЛЕБОМ НА ОБУЦИ ЗА СПАСИОЦЕ

Милош Вељев, матурант туристичког смера у димитровградској гимназији, своју љубав према екстремним спортовима усмерио је према спасилачком позиву, па ће ускоро завршити основни курс спасавања, који организује Горска служба спасавања Србије.

7

3

4

Интересовање за спасилачки позив било је логичан наставак љубави према екстремним спортовима, којима се Милош Вељев бави. Бициклизам, планинско трчање, пливање, планинарење и скијање су само неке од преокупација младог Вељева.

5

Крајем јуна био је најбољи у триатлону „Царибродски иронман“ у конкуренцији 10 такмичара из Пиротског округа. Након тога уследило је пријављивање за Основни курс Горске службе спасавања, чија је обука завршена 20. новембра, и била је прилично напорна.

6

1

Полагање основног курса заказано је за суботу, 26. новембар. По успешно завршеном курсу и положеним испитима, полазници курса постају кандидати за чланове Горске службе спасавања Србије, тако што по завршетку једногодишње праксе постају спасиоци приправници у општим планинским условима и на скијашким теренима и имају могућност да се кроз наредне обуке усавршавају у спасилачком раду. Милош има амбицију да настави са обукама за спасиоца, а од понуђених специјалности жели да заврши и курс спасавања из спелеолошких објеката.

2                                           image-0-02-05-c06cca80d05ba09e20fc58848d9dd0a283db29b821f40e557e589cbe9ba6dd2a-v

Током боравка на Копаонику Вељев је упознао и популарног Галеба , новинара продукције Вајс, који такође похађа курс спасавања.

фото: Милош Вељев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.