ДИМИТРОВГРАЂАНИН ДЕЈАН ПЕЈЧЕВ ЧЛАН ЕКИПЕ ПОБЕДНИКА НА 5. МЕЂУНАРОДНОМ ХАКАТОНУ

                     Софтверска компанија „Logate“ и НВО „Digitalizuj.me“  организовали су од 26. до 28. маја на локацијиAlmara Beach Club у Тивту, у Црној Гори пети међународни Хакатон. Хакатон је такмичење у коме млади људи, програмери, графички дизајнери, менаџери, у 24 сата размењују идеје и креирају софтверска решења. У питању је догађај намењен програмерима, пројект менаџерима, графичким и интерфејс дизајнерима, тј. свима који тему креирања апликација доживљавају блиском, а пуни су креативних идеја.
                  Логично је било да Хакатону уз море припадне и морска тема, односно туризам. Одатле назив овогодишњег Хакатона „Хакуј туризам“. То значи да су учесници морали размишљати о интересантним концептима, хардверу, софтверу, корисничком искуству и употребљивости потенцијалног решења. Како би сви били равноправни, конкретне детаље, односно материјале које је било потребно интегрисати у решења и служити као инспирација, такмичари су добили првог дана Хакатона од стране организатора.


                 Иако су досадашњи Хакатони трајали 24 сата, овог пута су организатори продужили трајање на три дана, са жељом да добију што квалитетнија решења, која су достојна „Spark.me“ конференције и Стартап такмичења током саме конференције. За овогодисњи Хакатон пријавио се велики број екипа из региона, а организатори су одабрали девет најбољих из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске који су се такмичили овог викенда у Тивту у хотелу Almara beach. Победу са потпуно истим бројем поена освојиле су екипа “Lootola” из Хрватске и српска екипа “Cabrio Porsche” чији је члан био и наш суграђанин, апсолвент електротехничког факултета у Београду, Дејан Пејчев.
              Спонозори и партнери Хакатона били су: Министарство туризма и одрживог развоја Црне Горе, Digitalizuj.me, Societe Generale banka, Almara Beach club, Црногорски Телеком, МАМА, SagaCG и Пословна Интелигенција.

фото: Дејан Пејчев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons