ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ДИМИТРОВГРАД

               На седници Општинског штаба за ванредне ситуације у проширеном саставу, одржаној данас после подне, донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији целе општине Димитровград и продужењу распуста за ученике димитровградских школа. На састанку су размотрени извештаји Дома здравља о развоју ситуације обољевања од грипа и обољења сличних грипу, као и извештај о стању на путевима у општини и ситуацији на терену.

             Директор Дома здравља Роберт Петров је изнео податак да је у периоду од 3. до 10. јануара у Дому здравља регистровано око 120 деце предшколског и школског узраста са симптомима грипа, а данас је Дому здравља достављено и службено обавештење из Завода за јавно здравље Пирот, о проглашењу епидемије грипа на територији, коју покрива завод. Представници зимске службе и јавног предузећа Комуналац представили су податке о ситуацији на терену. У појединим деловима општине ситуација је доста тешка, јер је због високих сметова и ветра чишћење путева отежано или чак немогуће, па су поједина домаћинства у селима Бурела и Дерекула, али и Висока, отсечена од света.

             Према речима председника општине и командира штаба, Владице Димитрова, доношење одлуке о увођењу ванредног стања је логична, јер снег и даље непрекидно пада и Димитровград је друга општина у Србији по висини снежног покривача. „Без обзира што су екипе јавног предузећа Комуналац од самог почетка на терену непрекидно, ми и даље имамо на појединим местима имамо пресечене путне правце, махале и засеоци у више села у општини су недоступни за механизацију. Сада је најважније да договоримо приоритете и кренемо већ од вечерас са достављањем хране и лекова најугроженијим домаћинствима у селима“, рекао је Димитров, додајући да је распуст за све ученике основне школе и гимназије, као и за децу која похађају припремне групе у предшколској установи продужен до понедељка, а да ће се у међувремену ситуација пратити и у складу са тим доносити одлуке. 

Фото: Данијел Зарков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.