Бројне манифестације поводом Дана општине

             Поводом Дана општине, планиране су бројне манифестације, које ће бити одржане од 21. до 23. септембра. На свечаној седници на празник Рођења Пресвете Богородице, биће додељени општинска награда и признања, а затим ће у Балканској улици бити организована изложба традиционалних заната и сеоског наслеђа. На сам празник, у вечерњим сатима у хали у Спортском центру Парк биће организовано снимање празничне емисије „Шоу Славија Трифонова“. За други дан обележавања планиран је 13. Сајам балканског агробиодиверзитета и сеоског наслеђа, на Смиловским језерима, а своје активности имаће и ловци и радио-аматери. Други дан затвара Вече борилачких вештина.

            Прославу Дана општине употпуниће манифестација „Изађи ми на теглу“, која је планирана за 23. септембар у Спортском центру Парк. Димитровград ће по први пут бити домаћин путујућег каравана, док је 30 градова учесника већ имало или ће имати ту част.
Обавеза такмичара је да понесу машину за млевење, шерпу и варјачу за припрему ајвара. До сада се за учешће у прављењу најукуснијег ајвара пријавило десетак екипа, а пријављивање траје до попуне максималног броја од 15 екипа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.