АКЦИЈА ПЕШАЧЕЊА И ПЛАНИНАРЕЊА

                   Планинарско друштво Цариброд и Установа за спорт и туризам “Спортско туристички центар Цариброд” у суботу су, у сарадњи са основном школом и гимназијом, организовали акцију пешачења и планинарења до места званог Грбине кошаре.

            У акцији је учествовало 30-ак љубитеља природе- ученика, грађана и представника организатора. Акција је одржана под покровитељством Спортског савеза и локалне самоуправе, а обезбедјивали су је чланови Горске службе спасавања Србије, Дејан и Саша Ценков. Микан Андреев, секретар Планинарског друштва Цариброд, каже да је реч о акцији ширих димензија, коју је покренуо Планинарски савез Србије са Министарством за омладину и спорт, а тиче се развоја програма за афирмацију рекреативно- спортске дисциплине – пешачења.

            Пешачење је данас изразито популарна активност у развијеном свету. Кроз природу свакодневно пешаче милиони људи различите доби. За њих је пешачење постао начин здравог живота и одржавања физичке и менталне кондиције. Андреев каже да је суботњом акцијом пружена подршка иницијативи да се од наредне године 16. септембар прогласи Даном пешачења у Србији.

Фото: Микан Андреев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.